+31(0)13-4685474

Zonnepanelen aarden

Heeft u een zonnepaneelinstallatie op uw dak? Heeft u dan al wel eens gedacht aan de gevolgen van schade door een blikseminslag? Aardnet kan uw zonnepanelen aarden.

Belang van bliksembeveiliging zonnepanelen

Vaak wordt vergeten dat zonnepaneelinstallaties op daken beveiligd moeten worden tegen blikseminslag. Toch is de schade die ontstaat vaak groter wanneer de bliksem inslaat als u zonnepanelen op het dak heeft en daarom adviseert Aardnet altijd bliksembeveiliging voor de zonnepanelen aan te brengen.

Zonnepanelen aarden

Aardnet kan een risicoanalyse voor u uitvoeren aan de hand waarvan wij bepalen welke vorm van bliksembeveiliging in uw situatie het beste is. Er zijn 2 manieren voor het aarden van zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche systemen genoemd:

  • Beveiliging tegen directe inslag van bliksem
  • Beveiliging tegen overspanning en de effecten van elektromagnetische velden

Het aarden van de zonnepanelen gebeurt bij Aardnet volgens de nieuwe norm NEN-EN-IEC 62305-1 tot 4.

Zonnepanelen en blikseminslag

De kans op blikseminslag is niet groter wanneer er zonnepanelen op het dak zitten. Wel is bliksembeveiliging zonnepanelen erg belangrijk. Hierdoor voorkomt u schade aan uw zonnepanelen en woning.

Zorg dat u de gevolgen voor schade door blikseminslag op uw zonnepanelen niet onderschat en neem contact op met Aardnet om de mogelijkheden te bespreken.

Gratis advies aanvragen

✓ Een meerderheid van de lezers van deze pagina vroeg een vrijblijvende offerte aan.