+31(0)13-4685474

Angst voor onweer

Heeft u angst voor onweer? Dan bent u niet de enige. Naar schatting heeft maar liefst 1,5% van de bevolking extreme angst voor onweer en dan met name bij vrouwen, ook wel astrafobie genoemd.

De angst voor onweer kan ontstaan door de overdracht van de angst door bijvoorbeeld uw ouders. Er zijn bijvoorbeeld mensen die vroeger met onweer uit bed werden gehaald, moesten aankleden en dan wachten tot het onweer voorbij was. Als u in uw jeugd hiermee bent opgegroeid, zit de angst voor onweer er al vroeg in. Maar ook kan de angst zijn ontstaan door een negatieve ervaring die u met onweer heeft gehad. Heeft u extreem onweer meegemaakt of een blikseminslag van dichtbij dan kan dit de angst voor onweer zeker vergroten.

Tips bij angst voor onweer

Er zijn zeer veel tips over hoe te handelen bij onweer. Niet al deze tips zijn even betrouwbaar en soms zelfs berust op fabeltjes. Omdat wij ons werk hebben gemaakt van bliksem weten we heel goed welke tips bij onweer wel goed werken en we hebben deze samengevat in een duidelijke infographic. Deze kunt u hier bekijken of direct downloaden. Bekijk hier een overzicht van belangrijke tips. Dit kan voor rust en minder paniek zorgen bij onweer. 

Aardnet