+31(0)13-4685474

Inspectie & Onderhoud van bliksembeveiliging

Periodieke inspectie is nodig om de goede werking van uw bliksembeveiliging te garanderen. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw pand en uw apparatuur altijd goed beveiligd zijn tegen bliksemschade.

Wanneer is het tijd voor een inspectie?

Hoe vaak en wanneer een inspectie nodig is, hangt af van het pand en de omstandigheden. Voor een woning is één keer in de drie jaar meestal voldoende. Bij een bedrijfspand kan een jaarlijkse inspectie gewenst zijn. In gebieden met verontreinigde lucht of agressieve grondsoorten, wordt de bliksembeveiliging sneller aangetast en is inspectie vaker nodig. Ook kan de installatie beschadigd raken bij verbouwingen en onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe dakgoten of dakbedekking, nieuwe technische installaties of een aanbouw aan het pand. Ook in dit soort gevallen is het verstandig om een inspectie uit te laten voeren.

Inspectiewerkzaamheden en rapport

Tijdens een inspectie controleren we de bliksembeveiliging en kijken we of de installatie nog voldoet aan de beveiligingsklasse. Een inspectie omvat:

Na de inspectie ontvangt u een overzichtelijk inspectierapport waar alle bevindingen en meetwaardes in staan.

Uw beveiliging laten inspecteren?

Een goede bliksembeveiliging kan wel tegen een stootje, maar door slijtage of beschadiging kan de werking van de installatie op den duur aangetast worden. Komen we tijdens de inspectie bepaalde kleine gebreken tegen? Dan nemen we direct contact met u op om deze direct te herstellen. Als gebreken niet ter plekke kunnen worden hersteld, ontvangt u van ons een vrijblijvende kostenopgave voor reparatie. Ook dan zorgen we voor een zo snel mogelijk herstel: uw veiligheid staat bij ons voorop.

Vraag een Offerte aan