+31(0)13-4685474

Bliksembeveiliging zonnepanelen

Een blikseminslag kan veel vervelende gevolgen hebben voor uw woning of bedrijfspand. Bij onweer kunt u altijd beter voorkomen dan genezen. Blikseminslag kan ervoor zorgen dat uw pand te maken krijgt met brand of dat spanningsgevoelige apparatuur schade ondervindt. Zonnepanelen zijn ook gevoelig voor spanning en hierdoor is het van belang dat deze beveiligd worden voor bliksem. 

Blikseminslag bij zonnepanelen

U wilt natuurlijk bliksemschade voorkomen en beperken. Wanneer u beschikt over zonnepanelen is bliksembeveiliging van de zonnepanelen erg belangrijk. Het is niet zo dat de kans op bliksemschade groter is wanneer u beschikt over zonnepanelen. Dat heeft niets met de zonnepanelen te maken, wel is het belangrijk dat wanneer u blikseminslag heeft, de zonnepanelen beschermd zijn. 

Waarom bliksembeveiliging zonnepanelen?

Wat doet Aardnet bij bliksembeveiliging?

Aardnet voert van te voren altijd eerst een veiligheid risicoanalyse uit voor het beveiligen van het pand. Op basis hiervan ontvangt u een voorstel van ons voor de klasse van beveiliging die bij uw pand past. Lees ook meer over zonnepanelen aarden.

Wij kunnen ervoor zorgen dat uw pand wordt beveiligd met een uitwendige en een inwendige bliksembeveiliging. Bij de uitwendige bliksembeveiliging wordt de bliksemstroom afgevoerd naar de aardingsinstallatie en deze zal het vervoeren naar de aarde. 

De inwendige bliksembeveiliging reduceert hoge spanningen en grote spannignsverschillen. Hiermee wordt schade voorkomen aan uw apparatuur en zonnepanelen. 

Offerte bliksembeveiliging