+31(0)13-4685474

Aardpen meten

Aardpen meten

Net zo belangrijk als bliksembeveiliging is de controle van uw reeds geïnstalleerde bliksembeveiliging. Aardnet is gespecialiseerd in het plaatsen van aardingsinstallaties. Het is echter ook zeer verantwoord de aardpennen door te laten meten. Hierbij controleert Aardnet of de circulatie van de stroom goed wordt geleid. Dit is belangrijk omdat u van de buitenkant niet kunt zien of uw woning wel goed geaard is. Wanneer  uw woning namelijk niet goed geaard is kan de stroom die op de woning staat geen kant op. dit heeft als gevolg overspanning, brand en andere gevaarlijke situaties. Dit kunt u voorkomen door in de eerste plaatsen te zorgen dat uw woning geaard is maar het is minstens zo belangrijk om van tijd tot tijd uw woning of bedrijfspand te laten doormeten. zo weet u zeker dat alles nog naar behoren functioneert.

Over aardpennen

Doorgaans worden er aardpennen gebruikt voor veiligheidsaarding. Een aardpen is een pen die is verbonden met het elektrische circuit, welke er voor zorgt dat bij een aardfout in de installatie de voeding tijdig zal worden uitgeschakeld. De meeste moderne woningen zijn voorzien van een aardpen, welke verplicht werden vanaf de jaren'70.

 

Neem contact op of vraag een offerte aan.

 

Beschikt u nog niet over een bliksembeveiligingsinstallatie van Aardnet? Lees nu meer over een bliksemafleider of bliksembeveiliging.