+31(0)13-4685474

Bliksembeveiliging

Met bliksembeveiliging van Aardnet kunt u uw woning of bedrijfspand en apparatuur goed beschermen tegen bliksemschade. Voorkomen is altijd beter dan genezen: blikseminslag kan namelijk heel wat ellende veroorzaken. Ook bij angst voor onweer kan een goede bliksembeveiliging zorgen voor extra rust.

Beschermd tegen blikseminslag

Bij directe blikseminslag in het pand kan brand ontstaan en kan spanningsgevoelige apparatuur worden beschadigd. Ook bij indirecte blikseminslag in de omgeving van uw pand kan schade ontstaan aan uw apparatuur door de overspanning die ontstaat op elektrische leidingen. Met de oplossingen van Aardnet bent u beschermd tegen de ongemakken van een blikseminslag.

Voorkom schade met bliksembeveiliging van Aardnet

Bliksembeveiliging zorgt ervoor dat de bliksem veilig naar de aarde wordt afgeleid. Zo voorkomt u brand, schade aan uw pand of woning en persoonlijk letsel. Aardnet is gespecialiseerd in het installeren van bliksembeveiliging volgens de Europese norm NEN-EN-IEC 62305. Wij zijn werkzaam in geheel Nederland en België en voeren installaties uit bij bedrijven en woonhuizen. Ook verzorgen wij de bliksembeveiliging bij vele festivals en evenementen.

Bliksembeveiliging

Bliksembeveiliging op maat

Wij kunnen uw pand beveiligen met een uitwendige en een inwendige bliksembeveiliging. Bij de uitwendige bliksembeveiliging installeren we massief koperen of aluminium leidingen aan de buitenzijde van uw pand. Hierdoor ontstaat een “kooi van Faraday”: een constructie die een bliksemstroom kan afvoeren naar de aardingsinstallatie. Via deze aardingsinstallatie wordt de stroom vervolgens afgevoerd naar de aarde.

Een inwendige bliksembeveiligingis nodig om hoge spanningen en grote spanningsverschillen te reduceren tot een aanvaardbaar niveau. Hierdoor kan schade aan elektronische apparatuur worden voorkomen. Door het vereffenen van metalen delen ontstaan geen gevaarlijke situaties meer, zoals ‘afslag’ en ‘overslag’ van stroom van de bliksemafleider naar andere geleidende systemen in het pand. Aardnet zorgt altijd voor een bliksembeveiliging op maat.

Uitwendige bliksemveiliging

Bekijk de werking van een uitwendige bliksembeveiliging van Aardnet in onderstaande video.

 

Welke beveiligingsklasse moet gehandhaafd worden voor bliksembeveiliging?

Aardnet voert eerst een veiligheidsrisicoanalyse uit voor het te beveiligen object. Op basis van deze analyse ontvangt u een rapport met een voorstel voor de klasse van beveiliging die het beste bij uw pand past. Dit is een van de beveiligingsklassen van de NEN-norm voor bliksembeveiliging: klasse LPL I t/m IV. Lees meer over de beveiligingsklasse NEN-EN-IEC 62305. Vervolgens installeren we de bliksembeveiliging die hoort bij de gekozen klasse.

Wilt u meer weten over bliksembeveiliging of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.