+31(0)13-4685474

Aarding aanbrengen

Veilige aarding aanbrengen is heel belangrijk.

Bijna alle elektronica in en om uw huis is voorzien van een zogeheten aardedraad. Deze draad zorgt ervoor dat wanneer een stroomdraad in het apparaat onverhoopt los komt u niet wordt ge-elektrocuteert wanneer u het aanraakt. De stroom die op het apparaat komt te staan wordt via de aardedraad naar de meterkast geleidt. Vanuit de meterkast wordt de stroom de aarde ingevoerd. Wanneer uw pand niet (goed) geaard is kan dit voor hele gevaarlijke situaties zorgen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat u goede aarding laat aanbrengen door een expert. 

✓ Een grote meerderheid van de lezers van deze pagina vroeg een vrijblijvende offerte aan.


Aarding aanbrengen i.v.m. bliksem.

Wanneer uw woning niet (goed) geaard is kan dat niet alleen voor gevaarlijke situaties zorgen wanneer een elektrisch apparaat defect gaat maar ook bij directe én indirecte blikseminslag zijn de gevolgen dan niet te overzien. Wanneer de bliksem onverhoop in of vlakbij uw woning inslaat kan de spanning die op dat moment op uw woning staat geen kant op. Dit heeft als gevolg dat apparatuur doorbrandt en onder stroom komt te staan. Dit leidt vervolgens weer vaak tot brand in uw woning of bedrijfspand. Wanneer er een goede aarde aanwezig is in uw huis zal de stroom via deze zogehete aardpen wegvloeien de grond in.

Aarding aanbrengen door Aardnet

Aardnet is gespecialiseerd in aarding plaatsen. Deze aardingssystemen kunnen worden aangelegd in verschillende vormen en varianten, waarbij Aardnet altijd maatwerk levert. Met zorg en vakmanschap wordt een aardingssysteem bij u geplaatst.

Een goede veiligheidsaarding voorkomt dat elektrische apparaten onder spanning komen te staan. Een aarding plaatsen vergt zorg en vakmanschap, waarvoor u bij Aardnet terecht kunt.

Aarding leveren door een aardpen te laten slaan

Nu elektrische installaties vaak geen veiligheidsaarding meer kunnen hebben via de waterleidingen, gebruiken we tegenwoordig doorgaans een aardpen. Een aardpen is een lange staaf of ‘pen’ die in verbinding staat met het elektrische circuit. Deze aardpen drijven we de grond in om ervoor te zorgen dat uw voeding op tijd wordt uitgeschakeld bij een aardfout in de installatie, dit noemt men aardpen slaan. Oudere woningen hebben er meestal geen, maar moderne woningen zijn altijd voorzien van een aardpen. Vanaf midden jaren ’70 werd een aardpen slaan namelijk verplicht bij woningen. Wilt u een aardpen laten slaan voor een veilige aarding van uw elektrische installatie? Schakel dan Aardnet in: wij kunnen binnen 24 uur bij u een aardpen slaan. Lees ook meer over aardpen meten.

Vraag nu een offerte aan.