+31(0)13-4685474

Aarding woningen

Hoe is de aarding van uw woning geregeld? Afhankelijk van het type huis en het bouwjaar van uw woning kan de aarding op verschillende manieren geregeld zijn. Ook is het belangrijk is het te weten of de aarding al sinds de bouw van de woning aanwezig is of later aangebracht / aangepast. Wat echter geen twijfel lijdt is het belang van aarding voor woningen. Elk woonhuis, groot of klein, dient voorzien te worden van betrouwbare aarding. Aardnet informeert u hierover graag.

Waarom is aarding zo belangrijk?

Goede aarding in uw woning zorgt ervoor dat gevaarlijke situaties worden voorkomen. Het hebben van een goede aardingsinstallatie is daarom belangrijk. Het voorkomt namelijk dat elektrische installaties onder spanning komen te staan. Bijna alle elektronische apparatuur in uw woning is voorzien van een aardedraad. De aardedraad zorgt ervoor dat wanneer een stroomdraad in het apparaat los komt u niet geëlektrocuteerd wordt. De draad leidt de stroom namelijk naar de meterkast.

Aarding is belangrijker dan u denkt! Het is vrij onzichtbaar en hopelijk heeft u het nooit nodig, maar mochten er problemen ontstaan als gevolg van een defect apparaat, bent u veel beter beschermd met goede aarding.

Aarding voor uw woning

Ieder woonhuis dient voorzien te worden van betrouwbare aarding. De aarding in uw huis kan verschillen door het type woning en het bouwjaar. In nieuwe woningen zijn in de meeste gevallen alle stopcontacten geaard. Bij oudere huizen zijn vaak niet alle stopcontacten geaard in de woonkamer. Bij oudere woningen is het belangrijk om over te stappen op geaarde stopcontacten bijvoorbeeld bij een verbouwing.

Wij raden aan om alle ruimtes in de woning te aarden. De belangrijkste ruimtes voor de aarding in uw woning zijn de woonkamer, keuken, badkamer, toilet, garage en/of schuur. In vochtige ruimtes als de badkamer en de keuken zijn geaarde stopcontacten verplicht. In de woonkamer staan tegenwoordig veel elektrische apparaten. Met het stijgende aantal elektrische apparaten in de woonkamer wordt het steeds belangrijker dat de woonkamer aarding goed is. Wanneer u zonnepanelen op het dak heeft, raden we ook aan om de aarding van uw woning te regelen.

Wanneer is controle van de aarding extra belangrijk?

In volgende situaties is aarding extra belangrijk:

Let u tenslotte ook goed op, indien de woning is geaard via de waterleiding neemt u het beste ook contact op met Aardnet.

Aarding bij Aardnet

Aardnet is gespecialiseerd in het plaatsen van aarding. De aardingssystemen kunnen worden aangelegd in verschillende vormen en varianten. Wij bekijken dan ook uw situatie goed en leveren hier maatwerk voor. Dit doen we met zorg en vakmanschap. Wilt u in uw woning aarding plaatsen? Dan helpen we u hier graag bij!

Vraag direct een offerte aan