+31(0)13-4685474

Aarding woningen

Hoe is de aarding van uw woning geregeld? Afhankelijk van het type huis en het bouwjaar van uw woning kan de aarding op verschillende manieren geregeld zijn. Ook belangrijk is het te weten of de aarding al sinds de bouw van de woning aanwezig is of later aangebracht/aangepast. Wat echter geen twijfel lijdt is het belang van aarding voor woningen. Elk woonhuis, groot of klein, dient voorzien te worden van betrouwbare aarding. Aardnet informeert u hierover graag.

Waarom is aarding zo belangrijk?

Een goede aardingsinstallatie is zo belangrijk, omdat het voorkomt dat elektrische apparaten onder spanning komen te staan. Met het stijgende aantal elektrische apparaten in iedere woning is het des te belangrijker dat de woning goed geaard is. In vochtige ruimtes als de badkamer en de keuken zijn geaarde stopcontacten verplicht, maar ook voor apparatuur als computers is het beter om een geaard stopcontact te gebruiken. In nieuwe woningen zijn vrijwel altijd alle stopcontacten geaard, bij oudere woningen is het belangrijk om over te stappen op geaarde stopcontacten bijvoorbeeld bij een verbouwing.

Aarding is belangrijker dan u denkt! Het is vrij onzichtbaar en hopelijk heeft u het nooit nodig, maar mochten er problemen als blikseminslag gebeuren, bent u veel beter beschermd met goede aarding.

Aarding voor uw woning

Wij raden alle woningen aan om alle ruimtes in de woning te aarden. De belangrijkste ruimtes voor de aarding in uw woning zijn de woonkamerkeuken, badkamer, toilet, garage en/of schuur. Hier staan veel elektrische apparatuur en is de kans op blikseminslag groter. Daarnaast is het extra belangrijk om uw woonkamer aarding te verzorgen wanneer u een woning heeft met een rieten dak of een woning gebouwd voor 1975. Ook wanneer u zonnepanelen op het dak heeft, raden we aan om de aarding van uw woning te regelen.

Wanneer is aarding extra belangrijk?

In volgende situaties is aarding extra belangrijk.

Let u tenslotte ook goed op, indien de aarding via uw waterleiding loopt. Indien dit bij uw woning het geval is, neemt u het beste ook contact op met Aardnet.

Vraag direct een offerte aan