+31(0)13-4685474

Aarding via waterleiding

Regelmatig ontvangt Aardnet vragen over aarding via waterleiding. Wij hebben daarom op deze pagina wat meer informatie over dit onderwerp verzameld. Als u nog vragen heeft over de aarding van uw eigen woning of pand, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Aarding via waterleiding

Bij oudere woningen (vóór 1979) komt het regelmatig voor dat de elektrische installatie is geaard via de waterleiding. Omdat aarding onzichtbaar is en problemen hiermee vaak pas ontdekt worden bij een storing is het verstandig de aarding van uw woning te laten controleren door een professioneel bedrijf zoals Aardnet. Een deugdelijke aarding biedt extra bescherming, omdat het voorkomt dat uw elektrische apparaten onder spanning komen te staan.

Waterleiding controle

Worden er aanpassingen aan uw waterleiding uitgevoerd? Ook dan is het verstandig een controle door Aardnet te laten uitvoeren zodat u zeker weet dat de aarding goed geregeld is.

Waterleiding aarding

Bij een storing zorgt de aardleiding ervoor dat de elektriciteit via de aarde wegvloeit. Aarding via een metalen waterleiding voldeed vroeger goed en is dan ook in veel woningen aanwezig. Maar door de toepassing van steeds meer (niet-geleidende) kunststof waterleidingbuizen is deze manier van aarding onbruikbaar geworden en kunnen er zich levensgevaarlijke situaties voordoen.

Deugdelijke aarding is van groot belang voor uw eigen veiligheid en die van uw huisgenoten. Zorg voor zekerheid met aarding door Aardnet.

Goede aarding

Aarding via een koperen aardpen kan beschouwd worden als een goede aarding. Dit kan door Aardnet worden verzorgd. Aarzel niet contact met ons op te nemen als u hierover vragen heeft.

Vraag direct een offerte aan