+31(0)13-4685474

Overspanningsbeveiliging

Een goede overspanningsbeveiliging voorkomt beschadiging van uw elektronische apparatuur. En dat wordt steeds belangrijker. We gebruiken namelijk niet alleen steeds meer apparatuur, we zijn er ook steeds afhankelijker van. Bovendien zijn moderne elektronica veel kleiner en gevoeliger geworden. Hoe kleiner de elektronische delen, hoe minder overspanning er nodig is om ze te beschadigen. Hierdoor zien we bliksemschade aan apparatuur hand over hand toenemen.

Belang overspanningsbeveiliging

Een overspanningsbeveiliging beschermt tegen de hoge spanningsverschillen die ontstaan wanneer de bliksem inslaat in uw gebouw of in de naaste omgeving. Deze spanningsverschillen manifesteren zich onder andere in de leidingen van de elektrische installatie en de snoeren en kabels van elektronische apparatuur. Hierdoor kan schade toegebracht worden aan apparatuur, maar ook aan binnenkomende netwerken van stroom, televisie en internet.

Werking van een overspanningsbeveiliging

Hoge spanningsverschillen kunnen worden opgevangen en afgeleid door een overspanningsbeveiliging. De elektrische stromen worden dan snel en veilig afgevoerd naar de aarde. Zo blijven uw apparatuur en elektrische systemen intact en beschermd.

Aardnet levert o.a. alle overspanningsbeveiliging voor telefonie en data, voedingen en kabels.

Materialen / losse componenten bestellen?

Aardnet levert ook materialen aan installateurs en particulieren, dit doen wij onder de naam Bliksembeveiligingshop.nl. In het assortiment bevinden zich alle type overspanningsbeveiligscomponenten zoals onder andere voor de voeding, netwerk, coax, telefoon en zonnepanelen. Bestel uw overspanningsbeveiliging op bliksembeveiligingshop.nl

Logo Bliksembeveiligingshop

Hoe werkt overspanningsbeveiliging?

Bij overspanningsbeveiliging worden overspanningsafleiders gebruikt. Deze brengen hoge piekspanningen terug naar een veilig niveau en voorkomen zo een overbelasting van de elektronische installatie. Als er een te hoge spanning optreedt, zorgen de overspanningsafleiders ervoor dat alle geleidende systemen kortstondig met elkaar gekoppeld worden om spanningsverschillen te neutraliseren en piekstroom af te voeren.

Om een goede overspanningsbeveiliging te garanderen, is naast de overspanningsafleiders ook een zogenaamde potentiaalvereffening nodig. Deze zorgt ervoor dat alle geleidende systemen (zoals waterleiding, gasleiding, centrale verwarming en bliksembeveiliging) met elkaar verbonden worden. Zo worden gevaarlijke potentiaalverschillen voorkomen.

Goed beschermd met overspanningsbeveiliging van Aardnet

U kunt zich natuurlijk verzekeren tegen schade als gevolg van blikseminslag. Maar de indirecte schade en gevolgen zijn een heel ander verhaal. De waardevolle gegevens die u kwijtraakt als uw computersysteem beschadigd raakt, krijgt u bijvoorbeeld niet meer terug. En wat als u dagenlang niet kunt werken, omdat uw bedrijf zonder stroom zit na een blikseminslag?

Voorkom schade van apparatuur binnen uw bedrijf en zorg voor een goede overspanningsbeveiliging voor uw bedrijf!

Overspanningsbeveiliging laten installeren?

Met overspanningsbeveiliging bent u al deze problemen voor en is uw elektronische apparatuur altijd beschermd. Wilt u graag overspanningsbeveiliging laten installeren?

Offerte