+31(0)13-4685474

Bliksembeveiliging voor uw woning

Bescherm uw woonhuis tegen bliksem en onweer schade met de bliksemafleiders van Aardnet.

Sommige mensen vinden bliksem een prachtig natuurverschijnsel, maar het kan wel degelijk zorgen voor minder prachtige taferelen. Er zijn over de hele wereld duizenden onweersbuien per dag en ook in Nederland komt het vaker voor dan lief is. U wilt niet dat er bij een onweersbui schade aan uw woonhuis of bedrijfspand komt. Kies daarom voor een bliksemafleider van Aardnet. Een bliksemafleider trekt in principe geen bliksem aan maar wordt pas op 20 meter van het inslagpunt beïnvloed. Doordat de lengte van de antenne het inslagpunt hoger maakt, wordt de blikseminslag groter maar treft het niet uw dak!

Een goed aangebrachte bliksembeveiliging beveiligt uw woning tegen directe blikseminslag. De bliksemstroom zal op een veilige manier naar de aarde worden geleid waardoor het risico op brand in uw woning wordt geminimaliseerd.  

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Een brand kan uw woning en bezittingen veel schade toebrengen. Daarnaast biedt het uzelf natuurlijk ook een fijn gevoel, om te weten dat uw woning en daarmee ook uzelf en uw medebewoners optimaal zijn beschermd tegen een eventuele blikseminslag. 

Bliksembeveiliging op maat voor uw woning 

Wilt u graag uw woning beveiligen tegen blikseminslag? Wij beveiligen uw woning zowel inwendig als uitwendig op maat. De voordelen van een goede bliksembeveiliging van uw woning door Aardnet:

  • Voorkom brandschade aan uw woning
  • Beveilig uw elektronische apparatuur tegen overspanning
  • Veiligheid voor de bewoners van de woning

Aardnet is gespecialiseerd in het installeren van bliksembeveiliging voor woningen volgens de huidige Europese norm (NEN-EN-IEC 62305). Wij leveren bliksembeveiliging door geheel Nederland en België. 

Vrijblijvend een offerte opvragen 

Uitwendige bliksembeveiliging

Bij uitwendige bliksembeveiliging installeren we massief koperen of aluminium leidingen aan de buitenzijde van uw woning. Door deze leidingen ontstaat er een "Kooi van Faradey". Hiermee bedoelen we dat er een constructie wordt geplaatst die de bliksemstroom veilig af kan voeren naar de aardingsinstallatie.

Geleiding via een aardingsinstallatie

Een aardingsinstallatie zorgt ervoor dat de bliksemstroom welke wordt opgevangen via de bliksembeveiligingconstructie wordt afgevoerd naar de aarde.

Inwendige bliksembeveiliging 

Inwendige beveiliging tegen bliksem is nodig om de grote verschillen in spanning bij een blikseminslag te reduceren tot een aanvaardbaar niveau. Schade aan elktronische apparaten kan door deze beveiliging worden voorkomen.  Gezien de grote toename van elektronische apparaten in huis is een goede inwendige bliksembeveiliging wel raadzaam. 

Bliksembeveiliging bij zonnepanelen

Zonnepanelen zien we steeds vaker op de daken van woningen in Nederland. Heeft u ook zonnepanelen bevestigd op uw woning? De kans op blikseminslag is niet groter wanneer u zonnepanelen heeft. Wel is het raadzaam de zonnepanelen te voorzien zijn van bliksembeveiliging om schade na inslag te voorkomen. 

Vertel mij meer over bliksembeveiliging zonnepanelen

Kies voor een bliksemafleider van Aardnet, vooral als uw een rieten dak heeft

Wanneer de bliksem inslaat in een woning met een rieten dak is de schade vele malen groter dan wanneer dit bij een pannendak gebeurt. Kies daarom altijd voor een bliksemafleider als uw woning een rietdak heeft. Met de technologie van tegenwoordig kunt u een bliksemafleider prima wegwerken en hoeft het niet meer als een grote antenne op het dak bevestigd te worden. In Nederland hanteren we de NEN-EN-IEC 62305 bliksembeveilingsklasse en bij Aardnet voldoen wij aan alle eisen en normen.

Vertel mij meer over bliksembeveiliging bij woningen met een rieten dak