+31(0)13-4685474

Goede Bliksembeveiliging Meterkast

Wanneer de bliksem inslaat kan dit voor hele vervelende problemen zorgen. Ondanks dat er veel mogelijkheden zijn om de kans op blikseminslag te verkleinen met een bliksemafleider valt het nooit helemaal uit te sluiten. In dat geval kunt u maar beter voorbereid zijn met een goede bliksembeveiliging op de meterkast.

Waarom bliksembeveiliging op de meterkast?

Goede bliksembeveiliging op de meterkast is erg belangrijk wanneer u wilt dat bij indirecte blikseminslag uw elektronische apparatuur niet onherstelbaar beschadigd raakt aan de gevolgen van overspanning.
Wanneer de bliksem in (de buurt van) uw woning of bedrijf inslaat, komt het stroomnetwerk in uw woning onder hoge spanning te staan. Elektronische apparaten aangesloten op dit netwerk via het stopcontact zijn over het algemeen niet bestand tegen zulke hoge spanning en zullen in de meeste gevallen onherstelbaar beschadigen door de piek in overspanning.

Overspanningsrisico afnemen

Wanneer u een bliksembeveiliging in uw meterkast heeft geïnstalleerd zal het risico tot overspanning aanzienlijk afnemen. Doordat deze zogenaamde overspanningsbeveiliging de hoge spanning wegneemt van het stroomnet zullen uw apparaten niet worden blootgesteld aan overspanning en zodoende de indirecte blikseminslag in de meeste gevallen overleven.

Goed beschermd met bliksembeveiliging op de meterkast van Aardnet

Uiteraard kunt u zich verzekeren tegen de schade ten gevolge van blikseminslag.
Maar denkt u ook eens aan de indirecte schade die ontstaat wanneer het noodlot bij u toeslaat. Zo kan het voorkomen dat u alle foto’s en documenten op uw computer kwijt raakt of dat uw bedrijf dagen stil ligt doordat uw telefoons, computers of modem zijn beschadigd door de blikseminslag. Met bliksembeveiliging op de meterkast beperkt u het risico op scenario’s als deze.

Overspanningsbeveiliging bij bedrijven

Het is niet alleen belangrijk om uw woning goed te beveiligen, maar ook uw bedrijfspand. Bijna alle bedrijven hebben veel verschillende elektronica in hun pand. De meeste bedrijven zijn ook afhankelijk van hun elektronica. Het is dan ook erg belangrijk om een bedrijfspand van goede overspanningsbeveiliging bedrijven te voorzien.

Naast goede overspanningsbeveiliging is ook potentiaalvereffening voor veel bedrijven noodzakelijk. Goede potentiaalvereffening verbindt de geleidende systemen en zo worden gevaarlijke potentiaalverschillen voorkomen. Nog meer zekerheid voor uw bedrijfspand.

Voordelen van goede bliksembeveiliging

  • Geen overspanning
  • Relatief voordelig
  • Minder risico op data verlies van uw computer(s)
  • Geen verzekeringsclaim
  • Minder risico op brand

Bent u op zoek naar de beste bliksembeveiliging in de meterkast? Neem dan nu contact met ons op.

Contact opnemen,