+31(0)13-4685474

Bliksembeveiliging in de meterkast

Wanneer de bliksem inslaat in uw woning, kan dit voor vervelende problemen zorgen. Ondanks dat er veel mogelijkheden zijn om de kans op blikseminslag te verkleinen met een bliksemafleider, valt het nooit helemaal uit te sluiten. Wij raden daarom aan om voorbereid te zijn op een mogelijke inslag en een goede bliksembeveiliging in de meterkast te plaatssen. 

 

Waarom bliksembeveiliging op de meterkast?

Goede bliksembeveiliging in de meterkast is erg belangrijk wanneer u wilt voorkomen dat bij (in)directe blikseminslag uw elektronische apparatuur  onherstelbaar beschadigd raakt door de gevolgen van overspanning. Wanneer de bliksem in (de buurt van) uw woning of bedrijf inslaat, komt het stroomnetwerk in het pand onder hoge spanning te staan. Elektronische apparaten aangesloten op dit netwerk (via bijvoorbeeld het stopcontact) zijn over het algemeen niet bestand tegen zulke hoge spanningen en zullen in de meeste gevallen onherstelbaar beschadigen door de piek in overspanning.

Vraag direct een offerte aan voor overspanningsbeveiliging in uw meterkast. 

 

Overspanningsrisico afnemen

Wanneer u bliksembeveiliging in uw meterkast heeft geïnstalleerd zal het risico op overspanning aanzienlijk afnemen. Doordat deze zogenaamde overspanningsbeveiliging in de meterkast de hoge spanning wegneemt van het stroomnet, zullen uw apparaten niet worden blootgesteld aan overspanning. Zo zullen de apparaten de (in)directe blikseminslag in de meeste gevallen overleven. 

Bliksembeveiliging beperkt risico's

Uiteraard kunt u zich verzekeren tegen de schade ten gevolge van blikseminslag, maar het is ook goed om na te denken over de indirecte schade die ontstaat wanneer u te maken krijgt met blikseminslag. Zo kan het voorkomen dat u alle foto’s en documenten op uw computer kwijt raakt of dat uw bedrijf dagen stil ligt doordat uw telefoons, computers of modem zijn beschadigd door de blikseminslag. Met bliksembeveiliging in de meterkast beperkt u het risico op scenario’s als deze.

 

Overspanningsbeveiliging bij bedrijven

Het is niet alleen belangrijk om uw woning maar ook uw bedrijfspand goed te beveiligen. De meeste bedrijven zijn afhankelijk van veel verschillende soorten elektronica in het pand, dus het is erg belangrijk om een bedrijfspand van goede overspanningsbeveiliging te voorzien.

Naast goede overspanningsbeveiliging in de meterakast is ook potentiaalvereffening voor veel bedrijven noodzakelijk. Goede potentiaalvereffening verbindt de geleidende systemen en zo worden gevaarlijke potentiaalverschillen voorkomen. Nog meer zekerheid voor uw bedrijfspand.

Voordelen van goede bliksembeveiliging

  • Geen overspanning
  • Relatief voordelig
  • Minder risico op data verlies van uw computer(s)
  • Geen verzekeringsclaim
  • Minder risico op brand

Bent u op zoek naar de beste bliksembeveiliging voor in de meterkast? Neem dan nu contact met ons op.

Contact opnemen