+31(0)13-4685474

Bliksemafleiding op uw nieuwbouwhuis

Bliksemafleiding is niet een onderwerp waar veel mensen aan denken wanneer ze een nieuwe woning hebben gekocht, er is tot slot van rekening al genoeg om aan te denken wanneer u een nieuw huis heeft gekocht. Toch is goede bliksemafleiding op uw nieuwbouwwoning erg belangrijk.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn nieuwbouwwoningen niet standaard voorzien van bliksemafleiding, wel zijn alle woning opgeleverd na de jaren 70 standaard voorzien van een aardpen maar dit is heel iets anders dan bliksemafleiding.

Waarom bliksemafleiding op uw nieuwbouwwoning?

Zoals gezegd denken veel mensen onterecht dat hun nieuwbouwwoning al goed beveiligd is tegen blikseminslag, echter niet is minder waar. Het tegendeel is zelf waar, De meeste huizen worden tegenwoordig opgeleverd met veel meer elektronische apparatuur, zo zijn veel nieuwbouwhuizen voorzien van onder andere zonnepanelen, warmtepompen, WTW instalatie en een slimme meter.

Wanneer de bliksem onverhoopt inslaat is de kans groot dat deze elektronische apparaten hierdoor onherstelbaar beschadigd raken met alle financiële gevolgen  van dien. Een andere veel voorkomende misvatting is overigens dat er meer kans is op blikseminslag wanneer er zonnepanelen op het dak liggen maar ook dit is niet waar. Maar hoe verkomt u nu dat de bliksem inslaat wanneer het onweert?  Hier is eigenlijk maar één oplossing voor en dat is uw nieuwe woning voorzien van bliksemafleiding.

Hoe werkt bliksemafleiding?                

Wanneer wij bliksemafleiding op uw woning plaatsen monteren wij dunne koperen leidingen om uw woning heen, deze proberen wij altijd zo te monteren dat deze van buitenaf zo min mogelijk opvallen. Deze buizen komen allemaal uit op een buis die meters de grond in gaat. Door de buizen in een kooiconstructie te monteren ontstaat er een zogeheten kooi van Faraday, deze kooi zorgt ervoor dat elektriciteit niet binnen de kooi- en dus uw woning kan komen.

Wilt u meer informatie over bliksemafleiding op uw niewbouwwoning? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen  Offerte aanvragen