+31(0)13-4685474

Aardpen slaan kosten

Het laten slaan van een aardpen is verplicht, maar vooral ook zeer veilig In het geval van calamiteiten zorgt de aardpen dat de ontsnappende stroom de aarde in wordt geleid. Wanneer u een aardpen nodig heeft, bijvoorbeeld bij nieuwbouw of het aanpassen van de groepenkast bent u ongetwijfeld benieuwd naar de aardpen slaan kosten.

Wat kost het laten slaan van een aardpen?

Dit is een vraag die we vaak ontvangen. De range van de kosten loopt uiteen en is afhankelijk van een aantal factoren. Voor sommige woningen kunnen wij al een aardpen slaan voor de kosten van €125,00. Bij andere woningen loopt dit bedrag op afhankelijk van verschillende factoren. Wij maken graag een offerte op maat afhankelijk van uw wensen.

Het type aardinginstallatie

De aardpen slaan kosten zijn afhankelijk van het type aardingsinstallatie. Dit wordt bepaald door de hoogst afgaande groep en de aardlekschakelaars in de hoofdverdeelkast. Aan de hand hiervan wordt de maximale aardverspreidingsweerstand bepaald. Het doel is om de juiste aardverspreidingsweerstand te realiseren, zodat in dienst zijnde beveiliging tijding uitgeschakeld kan worden.

Aardpen laten slaan

De kosten voor een aardpen slaan zijn afhankelijk van het type woonhuis

Voor vrijwel ieder type woonhuis kunnen wij een aardpen slaan. Er worden in vrijwel elk geval aardelektroden aangebracht, dit zijn stalen voorlopers met koperdraad. Deze worden door middel van een pneumatische luchthamer onder hoge druk de grond in getrild.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgende de NEN 1010:2007+C1:2008 en de NPR 5310:2007+A5:2013, zodat u verzekerd bent van een kwalitatieve en gecertificeerde uitvoering van de werkzaamheden. U ontvangt na oplevering een oplevercertificaat van ons. Lees meer over NEN certificeringen.

Kan ik de kosten van het slaan van de aardpen verlagen door zelf voorbereidend werk doen?

Het antwoord op deze vraag is zeer kort; nee u kunt zelf geen voorbereidend werk uitvoeren om de kosten voor het slaan van een aardpen te drukken. Het slaan van een aardpen is specialistisch werk en dient door ervaren vakmensen uitgevoerd te worden.

Hoe lang duurt het slaan van een aardpen?

Aardnet is zeer flexibel in haar planning. Bij opdracht kunnen wij de werkzaamheden in vrijwel alle gevallen binnen 24 uur uitvoeren. Het slaan van een aardpen wordt ongeveer binnen 1 á 2 uur verricht. U hoeft hier dus geen gehele dag voor in te plannen, in overleg maken we een afspraak.

Mocht u twijfelen over uw veiligheidsaarding, neem dan gerust contact met ons op of laat een risico analyse uitvoeren door Aardnet.