+31(0)13-4685474

Overspanningsbeveiliging voor bedrijven

Met een goede overspanningsbeveiliging voor bedrijven voorkomt u beschadiging aan uw elektronische apparatuur. Een goede overspanningsbeveiliging beschermt uw bedrijfspand en apparatuur tegen de hoge spanningsverschillen welke ontstaan zodra de bliksem in uw bedrijfspand inslaat. Meer over bliksembeveiliging bedrijven.

Elektronica beschermen

Naast het feit dat we in het bedrijfsleven steeds meer apparatuur zijn gaan gebruiken, gebruiken we deze ook frequenter en zijn we er nog meer afhankelijk van geworden. Moderne elektronica zijn ook steeds gevoeliger geworden, waardoor zij ook vatbaarder zijn bij een blikseminslag. 

Hoe werkt overspanningsbeveiliging bedrijven

Vaak wordt de term overspanningsbeveiliging gebruikt zonder echt te weten hoe deze nou functioneert. Dit is natuurlijk wel belangrijk om inzichtelijk te hebben waarom een goede overspanningsbeveiliging onmisbaar is in uw bedrijf. 

Overspanningsafleiders

Bij een goed aangebrachte overspanningsbeveiliging worden er overspanningsafleiders gebruikt. Deze afleiders zorgen ervoor dat de hoge piekspanningen terug worden gebracht naar een veilig niveau en voorkomen een overbelasting, welke zo uw elektronica kunnen schaden. De overspanningsafleiders zorgen ervoor dat wanneer er een hoge spanning optreedt, de geleidende systemen kortstondig met elkaar worden gekoppeld om de spanningsverschillen te neutraliseren en de piekstroom af te voeren.

Potentiaalvereffening

Naast de overspanningsafleiders is er ook een goede potentiaalvereffening nodig. Deze potentiaalvereffening verbindt de geleidende systemen en zo worden er gevaarlijke potentiaalverschillen voorkomen.

Overspanningsbeveiliging voor uw bedrijf

Bent u op zoek naar een kwalitatief goede en technisch perfect geïnstalleerde overspanningsbeveiliging voor uw bedrijf? Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte aan of laat uw verder informeren.

Overspanningsbeveiliging offerte aanvragen