+31(0)13-4685474

Goede Bliksembeveiliging Meterkast

Wanneer de bliksem inslaat kan dit voor hele vervelende problemen zorgen, ondanks dat wij ook veel mogelijkheden bieden om de kans op blikseminslag te verkleinen valt het nooit helemaal uit te sluiten. In dat geval kunt u maar beter voorbereid zijn met een goede bliksembeveiliging meterkast.

Waarom bliksembeveiliging meterkast?

Goede bliksembeveiliging meterkast is erg belangrijk wanneer u wilt dat bij indirecte blikseminslag uw elektronische apparatuur niet onherstelbaar beschadigt aan de gevolgen van overspanning.
Wanneer de bliksem in (de buurt van) uw woning of bedrijf inslaat dan komt het stroomnetwerk in uw woning onder hoge spanning te staan. Elektronische apparaten aangesloten op dit netwerk via het stopcontact zijn over het algemeen niet bestand tegen zulke hoge spanning en zullen in de meeste gevallen onherstelbaar beschadigen aan de gevolgen van overspanning.

Overspanningsrisico afnemen

Wanneer u een bliksembeveiliging meterkast heeft geïnstalleerd zal het risico tot overspanning aanzienlijk afnemen. Doordat deze zogenaamde overspanningsbeveiliging de hoge spanning wegneemt van het stroomnet zullen uw apparaten niet worden blootgesteld aan overspanning en zodoende de indirecte blikseminslag in de meeste gevallen overleven.

Goed beschermd met bliksembeveiliging meterkast van Aardnet.

Uiteraard kunt u zich gewoon verzekeren tegen de schade ten gevolge van blikseminslag.
Maar denkt u ook eens aan de indirecte schade die ontstaat wanneer het noodlot bij u toeslaat. Zo kan het voorkomen dat u alle foto’s en documenten op uw computer kwijt raakt of dat uw bedrijf dagen stil ligt doordat uw telefoons, computers of modem zijn beschadigt door de blikseminslag.
Met bliksembeveiliging meterkast van Aardnet beperkt u het risico op scenario’s als deze.

Voordelen van goede bliksembeveiliging

  • Geen overspanning
  • Relatief voordelig
  • Minder risico op data verlies van uw computer(s)
  • Geen verzekeringsclaim
  • Minder risico op brand

Bent u op zoek naar goede bliksembeveiliging meterkast? Neem dan nu contact met ons op.

Contact opnemen,