+31(0)13-4685474

Inspectie en onderhoud van bliksembeveiliging

Geplaatst: 11-05-2015

Het is verstandig uw bliksembeveiliging periodiek te inspecteren om de goede werking te garanderen. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw pand en uw apparatuur altijd goed beveiligd zijn tegen bliksemschade.

Hoe vaak en wanneer een inspectie nodig is, hangt af van het pand en de omstandigheden. Voor een woning is één keer in de drie jaar meestal voldoende. Bij een bedrijfspand kan een jaarlijkse inspectie gewenst zijn. In gebieden met verontreinigde lucht of agressieve grondsoorten, wordt de bliksembeveiliging sneller aangetast en is inspectie vaker nodig. Ook kan de installatie beschadigd raken bij verbouwingen en onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe dakgoten of dakbedekking, nieuwe technische installaties of een aanbouw aan het pand. Ook in dit soort gevallen is het verstandig om een inspectie uit te laten voeren.


Inspectiewerkzaamheden en rapport

Tijdens een inspectie controleren we de bliksembeveiliging en kijken we of de installatie nog voldoet aan de beveiligingsklasse. Een inspectie omvat:

  • visueel inspecteren van zichtbare leidingen 
  • controleren van bevestigingssteunen en verbindingen 
  • controleren van overspanningsafleiders en potentiaalvereffening 
  • meten van de aardingsweerstand van aardelektroden 
  • meten van de totale vervangingsweerstand van de aardingsinstallatie

Na de inspectie ontvangt u een overzichtelijk inspectierapport waar alle bevindingen en meetwaardes in staan.


Onderhoud

Een goede bliksembeveiliging kan wel tegen een stootje, maar door slijtage of beschadiging kan de werking van de installatie op den duur aangetast worden. Komen we tijdens de inspectie bepaalde kleine gebreken tegen? Dan nemen we direct contact met u op om het eventueel direct te herstellen. Als gebreken niet ter plekke kunnen worden hersteld, ontvangt u van ons een vrijblijvende kostenopgave voor reparatie. Ook dan zorgen we voor een zo snel mogelijk herstel: uw veiligheid staat bij ons voorop

« Nieuws overzicht