+31(0)13-4685474

Overspanningsbeveiliging meterkast

Tegenwoordig hebben we veel meer elektronische apparatuur en zijn we hier veel afhankelijker van. Een goede overspanningsbeveiliging meterkast beschermt al uw elektronische apparatuur. Hiermee voorkomt u bliksemschade en beveiligt u uw woning of bedrijfspand.

Gevolgen blikseminslag

Wanneer er bliksem inslaat in uw woning, bedrijfspand of nabije omgeving kunnen er hoge spanningsverschillen ontstaan. Deze spanningsverschillen komen voor in leidingen van elektrische installatie en kabels van elektronische apparatuur. Dit kan leiden tot schade aan apparatuur en stroom. Doordat de moderne elektronica steeds kleiner en gevoeliger wordt, is er ook minder spanning nodig om deze te beschadigen.

Werking overspanningsbeveiliging

Goede overspanningsbeveiliging is onmisbaar in uw woning. Bij overspanningsbeveiliging meterkast worden overspanningsafleiders gebruikt. De bliksemafleiders zorgen ervoor dat hoge piekspanningen worden teruggebracht naar een veilig niveau. Hiermee wordt overbelasting voorkomen en wordt uw elektronica niet beschadigd. De spanning wordt naar een veilig niveau gebracht doordat de geleide systemen kort worden gekoppeld om de verschillen te neutraliseren.

Overspanningsbeveiliging bij bedrijven

Het is niet alleen belangrijk om uw woning goed te beveiligen, maar ook uw bedrijfspand. Bijna alle bedrijven hebben veel verschillende elektronica in hun pand. De meeste bedrijven zijn ook afhankelijk van hun elektronica. Het is dan ook erg belangrijk om een bedrijfspand van goede overspanningsbeveiliging bedrijven te voorzien.

Potentiaalvereffening & overspanningsbeveiliging

Uw woning of bedrijfspand wordt niet alleen van goede overspanningsbeveiliging voorzien, maar ook van potentiaalvereffening. Goede potentiaalvereffening verbindt de geleidende systemen en zo worden gevaarlijke potentiaalverschillen voorkomen.

Goede bescherming van Aardnet

Wilt u overspanningsbeveiliging meterkast laten installeren? Met betrouwbare overspanningsbeveiliging voorkomt u schade en beschermt u uw woning of bedrijfspand. Wij kunnen de overspanningsbeveiliging voor u installeren.

Overspanningsbeveiliging offerte aanvragen