+31(0)13-4685474

Bliksembeveiliging voor rieten daken

Gaat u een woning kopen met een rieten dak of beschikt uw huidige woning over een mooi authentiek rieten dak? Dan is het niet meer dan logisch dat u hier erg zuinig op bent, toch zijn veel rieten daken in Nederland niet voorzien van goede bliksemafleiding en dit kan zorgen voor grote (Financiële) gevolgen wanneer het noodlot toe slaat.

Brandgevaar voor uw rieten dak

Een rieten dak is een prachtig gezicht en zorgt voor een authentieke en gezellige uitstraling van uw woning maar helaas kleeft er ook een groot nadeel aan een rieten dak. Een rieten dak is namelijk erg brandgevoelig, riet is erg droog materiaal en daarom vat het gemakkelijk vlam, tijdens oud en nieuw ontstaan er bijvoorbeeld ieder jaar meerdere woningbranden door vuurwerk dat op een rieten dak land. Een ander groot risico dat veel onderschat wordt is blikseminslag. Veel huizen met een rieten dak zijn vrijstaande woningen en zijn daardoor al snel een van de hoogste punten op het terrein.
Aangezien bliksem bijna altijd inslaat op het hoogste punt vormt u dak een degelijk risico, gelukkig valt hier iets aan te doen.

Bliksemafleiding voor uw rieten dak

Met bliksemafleiding van Aardnet zorgen wij ervoor dat de bliksem niet direct in uw rieten dak inslaat maar juist op de koperen bliksemafleiding, deze koperen buizenconstructie voert de stroom af de grond in zodat deze via de aarde weer verdwijnt. Deze koperen bliksemafleiding creëert een kooiconstructie om uw dak heen en vormt zo een kooi van Faraday, de stroom uit de bliksem komt dus niet direct in contact met uw rieten dak en vermindert de kans op brand daardoor aanzienlijk.

Wilt u meer informatie over bliksemafleiding voor rieten daken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Contact Offerte aanvragen