+31(0)13-4685474

Aardpen laten slaan

Wilt u graag een aardpen laten slaan? Dit is bijvoorbeeld nodig bij nieuwbouw of bij het aanpassen van de groepenkast. Een aardpen laten slaan is verplicht in Nederland. De stroom die ontsnapt bij een calamiteit wordt door de aardpen de aarde in geleid. Het zorgt dus voor veiligheid in uw woning.

Aardpen in uw woning: verplicht & veilig

Vanaf de jaren ’70 is een aardpen laten slaan in een nieuwe woning verplicht. Woningen die ouder zijn, hebben dus wellicht geen aardpen. Een aardpen in uw woning zorgt voor veiligheid in het geval van calamiteiten. Bij lekkende energie in uw woning, leidt de aardpen deze energie naar de aarde. Dit komt voor bij bijvoorbeeld overbelasting in uw woning, kortsluiting of blikseminslag. Een aardpen werkt altijd samen met een aardlekschakelaar in uw meterkast.

Bescherm elektra bij blikseminslag

Bij blikseminslag blijft de elektra installatie in orde door de aansluiting van de aarding. Ook wanneer er kortsluiting in uw woning plaats vindt, zal de elektra heel blijven.

Een aardpen laten slaan

Een aardpen laten slaan kunt u niet zelf doen. Hiervoor zal u een specialist moeten inhuren. De aardpen moet aan het elektrisch circuit zijn verbonden en moet tussen de 2 en 12 meter diep worden gevoerd. In de meeste gevallen wordt de aardpen tussen de 2 en 4 meter gevoerd, maar in enkele gevallen kan dit wel 12 meter diep zijn. Dit is afhankelijk van het soort grond en het grondwater.

Aardpen meten

Heeft u al een aardpen laten slaan, maar wilt u graag de circulatie van de stroom meten? Aardnet kijkt dan of de circulatie van de stroom goed wordt geleid.

Aardnet kan uw aardpen laten slaan

Aardnet kan de aardpen laten slaan voor u. Onze ervaren medewerkers komen dan bij u langs om de aardpen te slaan. Dit gebeurd altijd deskundig en snel. Binnen 24 uur kunnen we al bij u zijn en de aardpen slaan duurt ongeveer 1 á 2 uur. Bij Aardnet kunnen wij al een aardpen laten slaan vanaf €125,00. Afhankelijk van verschillende factoren kan dit bedrag oplopen. Benieuwd naar de kosten?

Neem contact op!