+31(0)13-4685474

Aardnet Bliksembeveiliging

Aardnet Bliksembeveiliging is uw specialist in het beveiligen van uw pand en apparatuur tegen bliksemschade.

Waarom bliksembeveiliging?

Waarom is bliksembeveiliging van belang voor woningen en bedrijfspanden? Bij een directe blikseminslag kan er brand ontstaan in het pand en kan spanningsgevoelige apparatuur zwaar worden beschadigd. Denk hierbij aan elektronische apparatuur als televies, computers en netwerken. Indirecte blikseminslagen kunnen bovendien effect hebben op uw apparatuur door de overspanning die ontstaat op elektrische leidingen. Lees hier meer over overspanningsbeveiliging.

Aardnet Bliksembeveiliging op maat

De bliksembeveiliging op maat van Aardnet zorgt ervoor dat de bliksem veilig naar de aarde zal worden afgeleid. Hiermee voorkomt u brand aan uw woning en/of bedrijfspand en persoonlijk letsel. Aardnet is uw specialist voor het volgens de Europese norm installeren van bliksembeveiliging. Wilt u meer informatie over de Europese norm? Kijk dan nu naar NEN-EN-IEC 62305. 

Risico bij onweer

Volgens Helga van Leur is onweer altijd gevaarlijk! Op haar website schrijft ze: "Onweer is altijd gevaarlijk. Zeker in het open veld. Je weet nooit wanneer de bliksem ergens inslaat. Volgens de Amerikaanse weerdienst kan er 16 km verschil zitten tussen de regen en de inslag. Dus zodra je de donder hoort, is het al gevaarlijk buiten." Het is dan ook altijd aan te raden om een veilige plek op te zoeken in een gebouw of in de auto wanneer je buiten bent en het begint te onweren. Zit er minder dan 10 seconden tussen de flits en donder, dan zit het onweer bij u in de buurt. Vermijd hoge objecten, zoals bomen of masten e.d. Ook in Nederland komen jaarlijks blikseminslagen voor, zowel in de natuur als in gebouwen. Het is dan ook belangrijk altijd voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat uw woning of bedrijfspand voldoende is beveiligd en zo het risico bij onweer te verminderen.

Risico bij onweer


Aardnet bliksembeveiliging beveiligingsklasse

Aardnet zorgt altijd voor een passende risicoanalyse welke zal worden uitgevoerd voor het te beveiligen pand/woning of object. De risicoanalyses die door onze deskundige mensen worden uitgevoerd, gebeuren volgens de NEN-norm voor bliksembeveiliging: klasse LPL I t/m IV. Na de uitgevoerde risicoanalyse zal de bliksembeveiliging door Aardnet bliksembeveiliging worden geïnstalleerd aan de hand van de gekozen klasse.

Wilt u meer weten over bliksembeveiliging of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.