+31(0)13-4685474

Woonkamer aarding

In de woonkamer staat tegenwoordig erg veel elektrische apparatuur. Met het stijgende aantal elektrische apparaten in de woonkamer wordt het steeds belangrijker dat de woonkamer aarding goed is.

Verschil nieuwe en oude woningen

Ieder woonhuis dient voorzien te worden van betrouwbare aarding. De aarding in uw huis kan verschillen door het type woning en het bouwjaar. Bij oudere woningen zijn vaak niet alle stopcontacten geaard in de woonkamer. In de keuken en badkamer is dit verplicht, doordat dit vochtige ruimtes in huis zijn. In de woonkamer is dit echter nog niet verplicht, maar wel erg verstandig. Dit komt doordat ook in de woonkamer vaak veel elektrische apparatuur aanwezig is zoals de televisie, computer, radio of lampen. Het is bij oudere woningen dan ook verstandig om tijdens een verbouwing uw woonkamer aarding mee te nemen.

Bij nieuwe woningen wordt tegenwoordig vrijwel alle stopcontacten geaard, ook in de woonkamer.

Waarom is woonkamer aarding belangrijk?

Goede aarding in uw woning zorgt ervoor dat gevaarlijke situaties worden voorkomen. Bijna alle elektronische apparatuur in uw woning is voorzien van een aardedraad. De aardedraad zorgt ervoor dat wanneer een stroomdraad in het apparaat los komt u niet geëlektrocuteerd wordt. De draad leidt de stroom namelijk naar de meterkast. Hiermee voorkomt u dus gevaarlijke situaties. Daarnaast is aarding aanbrengen belangrijk doordat bij blikseminslag de spanning wordt weggeleid. Uw apparatuur doorbrandt hierdoor niet en komt niet onder stroom te staan.

Aardpen slaan

Wanneer we de woonkamer aarding van uw woning verzorgen, doen we dit door een aardpen te slaan. Dit is een lange staaf die in verbinding staat met het elektrische circuit. Deze aardpen wordt in de grond geslagen.

Aarding bij Aardnet

Aardnet is gespecialiseerd in aarding plaatsen. De aardingssystemen kunnen worden aangelegd in verschillende vormen en varianten. Wij bekijken dan ook uw situatie goed en leveren hier maatwerk voor. Dit doen we met zorg en vakmanschap. Wilt u in uw woonkamer aarding laten slaan? Dan helpen we u hier graag bij!

Vraag een offerte aan